Alle werkdagen geopend!

Oosterhout: ma t/m do: 13.00 uur – 17.00 uur
vrij: 9.00 uur – 12.00 uur

Breda: ma t/m do: 9.00 uur – 17.00 uur
vrij: 9.00 uur – 12.00 uur

Bel voor meer informatie

Oosterhout: 0162 – 46 66 61
Breda: 076 – 572 98 00

Maak direct een afspraak

Bij één van onze praktijken
door hier te klikken

Tandarts

De tandarts is het middelpunt in de mondzorg. Hij stemt de zorg zoveel mogelijk af op de wensen en de mogelijkheden van de patiënt. Met zijn academische opleiding en expertise stelt hij de totale diagnose, heeft hij de regie in het hele proces en bepaalt hij wie meewerkt aan de behandeling van de patiënt.

Binnen de mondzorg is veel gaande. De tandarts werkt steeds vaker samen met en delegeert steeds meer aan andere specialisten in de mondzorg en kan zich daardoor meer richten op de uitgebreide en complexe tandheelkundige zorg. Indien nodig verwijst hij patiënten binnen of buitende tandheelkunde. De tandarts is de ‘regisseur’ van een team van assistenten, mondhygiënisten en andere professionals in de tandheelkunde.

De tandarts ziet de patiënt vaak als eerste. Hij onderzoekt, stelt diagnoses, formuleert behandelplannen en behandelt het gebit. Zijn werk is erop gericht ziektes en afwijkingen aan het gebit te voorkomen en te (laten) behandelen. De patiënt krijgt zo een goede mondgezondheid en behoudt zo lang mogelijk het eigen gebit in al zijn functies. De tandarts zorgt voor de informatie naar de patiënt. Hij geeft advies en uitleg over de mondverzorging; vooral dit laatste laat hij steeds meer over aan de mondhygiëniste of (preventie)assistent.